top of page
  • etarrago

ESPANYA TORNARÀ A VOTAR EN LES ELECCIONS DEL 10-N

Actualizado: 31 oct 2019

La participació s’estima d’un 69,5%, les eleccions que es celebraran el 10 de novembre seran les quartes en els darrers quatre anys, fet sorprenent ja que en teoria, se’n fan unes cada 4 anys.


Els partits polítics més importants que estaran presents en aquesta cita seran:

Per part de dreta: el Cs el PP, VOX,...Per part d’esquerra: PSOE, Unidos Podemos,...Per part independentista: Junts per Catalunya i la Cub

L’actual partit que està al Govern és el PSOE, liderat per Pedro Sánchez, que van guanyar amb 123 escons, però no amb la majoria absoluta, una de les raons que han ocasionat unes noves eleccions. En segon lloc va quedar el PP, amb un total de 66 escons liderat per Pablo Casado i en tercer lloc Cs, amb 57 escons.

En aquest s’ha creat un nou partit polític anomenat Més Madrid, liderat pel polític Iñigo Errejón. Aquest polític estava a UP, però ha creat un nou partit per aquestes eleccionsEsta es la entrada de tu blog.



La hipòtesi per les properes eleccions, és amb la majoria absoluta per part de dreta: amb un total de 108 escons del PP, 49 per part de Ciutadans i uns 15 escons per VOX, que fa un total de 177 escons amb els de uns altres partits polítics , i la majoria és de 176 escons. Per part d’esquerra 143 escons, 103 del PSOE, 38 del UP, més 2 de altres partits més humils.



Des de la dissolució de les Corts d'aquest dilluns han de passar encara 47 dies fins a l'arribada la cita amb les urnes. En aquesta ocasió, la durada del procediment electoral es redueix, d'acord amb l'última modificació del 2016 de la Llei Electoral (LOREG). El canvi més rellevant és la reducció de la campanya electoral a només vuit dies, en lloc dels 15 que caracteritzaven fins ara aquesta cita amb les urnes

La CUP participarà per primer cop a la seva història en unes eleccions al Congrés dels Diputats.Mireia Vehí, membre del secretariat nacional de la CUP, ha explicat la decisió pel "moment d'excepcionalitat" que viu el país i per donar resposta a un "context de repressió i de criminalització de l'independentisme", a les portes de la publicació de la sentència per l'1-O.



Pedro Sánchez participarà en un únic debat a cinc el dilluns 4 de novembre de cara a la campanya de les eleccions del pròxim 10 de novembre. El comitè electoral del PSOE també ha decidit, en la reunió d'aquest dijous, eliminar la publicitat comercial exterior i la instal·lació de banderoles en la campanya del 10 de novembre. Els socialistes argumenten que així "donen compliment" a l'acord que van proposar a la resta de partits. Tots, excepte el PNB, el van subscriure davant notari.


Marc Martínez, Roc Esmerats & Pol Socias

11 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page