top of page
  • etarrago

EN QUÈ INVERTIM EL NOSTRE TEMPS LLIURE ELS ADOLESCENTS?

El nostre article d’opinió es basa en què inverteixen el temps lliure els joves d’avui dia. I quines són les sèries, llibres, pel·lícules i cantants que tenen la majoria d’ells com a referència.

Actualment, els adolescents consumim majoritàriament la plataforma del Netflix o el Movistar+, i estem deixant de banda mirar els canals de televisió per fer “maratons” com es diria col·loquialment.

En aquests temps, trobem molt útil i ens agrada mirar els programes, sèries etc. que vulguem i quan vulguem i no haver-nos d’esperar que els transmetin per televisió. I aquesta és la principal raó per la qual aquestes plataformes s’estan fent essencials en les nostres vides.


El que pretenem amb aquesta secció és mostrar-vos la nostra opinió, intentar que veieu aquesta nova era des de la nostra perspectiva i sobretot exposar-vos els principals factors que han fomentat el vici a aquestes grans plataformes.


Doncs bé, un dels factors que ha fomentat aquests mitjans són les sèries d’èxit, com ara “Élite” o “La Casa de Papel”, la primera és una sèrie que parla de les diferències entre uns estudiants de diferents ètnies i estatus social i la manera en que afronten un assassinat; i la segona, que ha sigut premiada com la serie de parla no anglesa més vista Tracta d’uns atracadors que en comptes de voler robar a la gent, volen robar al sistema, ja que pensen que és injust, i per fer-lo es preparen durant mesos. Bàsicament el que fa Netflix és penjar tots el capítols de la temporada perquè tu t’hi’ enganxis i facis un dels típics maratons esmentats anteriorment.


Portada de la segona temporada d'Élite

Un altre hobbie que ens distreu molt, encara que ara ja no té tant protagonisme per a la majoria de joves, són els llibres. Però per nosaltres no és del tot veritat, ja que alguns bestsellers juvenils ens tenen apassionades. Com per exemple la saga “After”, la trilogia “Els jocs de la fam” o la trilogia “Divergent”, que han marcat la lectura d’alguns joves gràcies al fet d’unir temes d’interès adolescent com l’amor, els conflictes… Amb una mica de fantasia, i la majoria d’ells especulant sobre què ens pot deparar el futur, que sempre és interessant. També solem trobar moltes històries sobre relacions tòxiques.


La música. Una cosa essencial en el nostre dia a dia. Als joves ens serveix per evadir-nos dels problemes, per distreure'ns ... La varietat actual de la indústria és realment extensa: des del rock, passant pel jazz, pop, country etc, fins al trap o el reggaeton que són d’els gèneres musicals amb més èxit adolescent. La majoria de vegades, el nostre estat d’ànim correspon amb la música que tenim ganes de sentir en aquell moment. I a més, una part molt important de les pel·lícules o sèries actuals és la banda sonora. Els referents actuals són en general el Bad Bunny, Ozuna, Rosalia, Ariana Grande, Taylor Swift… La música és bastant particular, és a dir, potser hi ha gent qui li va bé escoltar-la per fer deures, o n’hi ha d’altres que no es poden concentrar amb ella. En definitiva, cadascú viu la música com vol, i aquesta és una de les seves virtuts. I és molt important no deixar-se influenciar pels èxits del moment si no acaben de ser del teu estil o no t’acaba de convèncer. La música que sents, normalment representa una part molt important de tu i et defineix.

La Rosalía, en el videoclip “Con altura”

I per últim, les pel·lícules. Sempre hi han estat, i no són una novetat, però malgrat això, no passen mai de moda, encara que actualment les sèries predominen. I dins d’aquest paràgraf també és important parlar sobre les adaptacions cinematogràfiques. La majoria d’elles no es poden comparar amb els llibres, ja que és impossible representar tots els detalls d’un llibre en una pel·lícula. Per exemple After, personalment creiem que per començar no van saber escollir bé els actors, i també per poder arribar al màxim públic, es van deixar coses essencials del llibre. Però obviant aquesta adaptació, creiem que n’hi ha algunes com “Els jocs de la fam” que no ens han decebut.


I fins aquí el nostre article, esperem que amb la informació i les diferents perspectives hàgiu pogut fer-vos una idea sobre on emprem el nostre temps lliure i quins són els nostres gustos culturals.



Irene Vallès & Marina Matarín

30 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page