top of page
  • etarrago

LA DEDICACIÓ N'ÉS AL BASE


Icones de les xarxes socials

Al món actual, les xarxes socials són una part fonamental del nostre dia a dia. Un personatge públic, una celebritat, un influencer, un youtuber, un instagramer etc, és aquella persona que expressa ja siguin idees, opinions, consells o recomanacions de manera subjectiva a través de les xarxes socials. A través d’això, aquestes persones es donen a conèixer. Els influencers, per exemple, són persones que han aprofitat ja sigui benèvola o malèvolament la dependència de les xarxes socials de la societat actual, creant un contingut atractiu per als diferents usuaris que hi naveguen diàriament.


En primer lloc, us volem fer una pinzellada de les plataformes anomenades youtube i instagram, ja que són les més influents i de les que se’n fan més descàrregues a nivell mundial. Youtube és una plataforma per penjar vídeos de qualsevol contingut amb la finalitat d'aconseguir visites, likes i subscriptors. Per altra banda, instagram és una xarxa social en la que pots realitzar diferents activitats com penjar fotos, videos o històries que poden durar fins a vint-i-quatre hores penjades o bé fins que tu decideixis borrar-les en el cas de les destacades. Depenent de la influència que els personatges públics aconsegueixin tenir en ambdues xarxes poden arribar a cobrar diners. Per tant, el recolzament que la societat li doni a aquella publicació o vídeo serà el que determinarà el seu sou. Per exemple: Un youtuber que tingui cinc centes mil visualitzacions guanyarà més diners que un que en tingui cent-cinquanta mil. Amb això volem dir que contra més influència facin sobre la societat més èxit tindran; popular i econòmicament.


Altrament, tot aquest món de la imatge i de les noves tecnologies té pros i contres. Dos dels grans avantatges que hi ha són que, primerament, estàs connectat al món de les noves tecnologies, i apart, és un passatemps o un hobbie com qualsevol altre. Un inconvenient seria que l’excés d’hores que invertim davant d’una pantalla pot arribar a crear una gran addicció i sovint incontrolable. I un segon inconvenient podria ser que no tot el que hi veiem és verídic, és a dir, hem de confiar molt en el que ens diuen ja sigui cert o no.


Un aspecte que cal destacar és que molts adolescents aspiren a ser com ells, això porta a moltes conclusions com la de que els joves pensen que és una feina fàcil i amb un sou elevat assequible d’aconseguir. Darrere de tot això hi pot haver un intent de guanyar diners, més que una simple vocació o voluntat de donar-se a conèixer en el gran món de les xarxes socials. Avui dia, però, la feina d’una persona que viu de les xarxes socials és una feina com qualsevol altra. Amb la seva dedicació, les seves hores de feina i sobretot amb les ganes de crear nous continguts. Perquè si una cosa és ben clara és que aquest tipus de feina no és comparable amb d’altres que serveixen principalment per obtenir una font d’ingressos.


I ens podriem preguntar: què han de fer per aconseguir i mantenir la seva fama? Doncs com comentàvem abans, la dedicació n’és la base.


Un gran motiu pel qual la seva fama creix són les col·laboracions i patrocinacions amb diferents marques. Ja siguin de roba, menjar, joguines etc.


Finalment, podem treure les nostre pròpies conclusions sobre aquesta notícia. Tot depèn de nosaltres i de l’ús que en fem.


Aida Domènech, coneguda com a “Dulceida” a les xarxes socials

Aina Catena & Cèlia Vallès

2 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page