top of page
  • etarrago

EL RACISME DEL PRESIDENT DONALD TRUMP

DE VERITAT CAL CONSTRUIR UN MUR PER EVITAR LA IMMIGRACIÓ IL·LEGAL?

Donald Trump és el 45è President dels Estats Units des del 20 de gener de l’any 2017.


Immigrants escalant el mur per arribar als EEUU

El 25 de gener d’aquell mateix any, just una setmana després de ser investit president, va ordenar la construcció d’un mur a la frontera entre els Estats Units i Mèxic, per impedir l’entrada d’immigrants indocumentats des de l’Amèrica Llatina.

El mur ja s’ha començat a construir, tot i que des d’aquest diari creiem fermament que no és un projecte que s’hauria de dur a terme principalment, per dos motius:

El fet de preferir que els immigrants morin en intentar creuar el mur a que arribin als Estats Units sans i estalvis, denota molt poc interès per la vida humana i per complir la Carta Internacional dels Drets Humans de l’ONU:

  • Article 14: Si ens persegueixen, tenim dret a anar a un altre país i demanar que ens protegeixin. Però perdem aquest dret si no respectem els articles d'aquesta Declaració.

  • Article 15: Tenim dret a pertànyer a un país. I, si desitgem pertànyer a un altre país, ningú no pot, arbitràriament, impedir-nos-ho.


Constructors construint el mur de Trump

El cost total de construir el mur serà d’aproximadament 22,000M $, que, a més, el Govern de Mèxic es veurà obligat a pagar, cosa que no ens sembla encertada, ja que és una proposta feta pel Govern dels EEUU.


Elisabet Tarragó, Biel Gil & Júlia Prat

12 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page