top of page
  • etarrago

NETFLIX, UN GRAN AMIC DELS ADOLESCENTS

Actualizado: 30 oct 2019


Un dels logos de Netflix

Netflix, la gran plataforma digital es fa un lloc entre el públic més jove gràcies a les seves sèries i pel·lícules més famoses. Ja fa vint i dos anys que els seus creadors s’hi dediquen i no els hi ha anat gens malament. Però ha sigut sempre tal i com nosaltres ho coneixem?


Netflix, des de fa uns anys, s’ha tornat una de les plataformes digitals més escollida pels joves. Està revolucionant als adolescents amb les seves sèries i pel·lícules, les quals estàn tenint molt èxit arreu del món. Ha passat de ser una cadena de DVD, a una de les plataformes digitals més grans del món.


L’any 1997, Willmot Reeds Hastings, un empresari estadounidenc, i Marc Bernays Randolph, un accionista i emprenedor també d’Estats Units van crear un servei de DVD a domicili a Los Gatos, California. Aquest servei va començar a funcionar un any després el 14 d’abril de 1998 amb el nom de Netflix. El nom d’aquesta gran plataforma digital, prové de “net” que en anglès vol dir xarxa i “flix” que ve de “flick” i s’anomena així al pampallugueig que es veia abans al cine quan es projectava una pel·lícula. El servei que oferia Netflix era ben senzill. Els clients demanaven el DVD i els arribava a casa seva en forma de correu. Per obtenir-lo havien de pagar 4 dòlars per la pel·lícula que havies demanat i 2 més, per les despeses d’enviament. Tot això, es gestionava per una pàgina web, cosa no gaire comú en aquella época. De fet, si el DVD no s’hagués inventat, Netflix mai hauria existit.


Willmot Reeds Hastings i Marc Bernays Randolph

Tota aquesta revolució del món digital, està afectant sobretot als més joves, i Netflix és el tema principal de conversa entre els adolescents. Gairebé un 90% de 22 joves tenen aquesta gran plataforma digital i consumeixen gran part del seu temps en veure tot tipus de pel·lícules i sobretot sèries. Les altres plataformes com ara HBO, Movistar plus o Amazon Prime també tenen un lloc important entre els més joves, però ni de bon tros superen a Netflix.


Aquesta gran plataforma, nosaltres la coneixem des de fa relativament poc, però ja fa temps que les seves pel·lícules i sèries circulen per altres països. Quan es va crear, només tenia servei als Estats Units, però mica en mica va anar introduint-se a altres països, fins que al 2015 va arribar a Espanya i Andorra i des d’aquest any Netflix s’ha anat incorporant a les nostres vides fins a convertir-se en una rutina.


Em fet una enquesta per avaluar la importància de Netflix. Un 90% de 22 alumnes, tenen o utilitzen altres plataformes digitals, com per exemple HBO, Movistar plus, Amazon Prime… Un 45,5%, només hi dediquen mitja hora a les plataformes digitals, al contrari, l’altre 54,5%, hi dedica de mitjana, 1 hora i 45 minuts. A Netflix, un 68% dels 22 joves, acostumen a veure sèries i no pel·lícules. Els hi hem preguntat si els sembla bé que els facin pagar per veure les pel·lícules i sèries que més els agraden, i hi ha hagut respostes molt variades. Una de les respostes ha sigut la següent: ‘ No ho trobo gaire just, però també penso en les directores i els directors de les sèries o pel·lícules i veig que ells també han de guanyar-se els seus diners, ja que hi han necessitat molts per poder pagar a les actrius i als actors i també, hi han gastat molts per poder crear els escenaris i muntatges de les pel·lícules i sèries’.




Bruna Calderón & Berta Martínez

15 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page